


למה מודעות קשובה?
רבים מאיתנו חיים באינטנסיביות גדולה, אחוזים בצורך להספיק, להצליח, להתקדם, לשרוד. בתוך עומסי החיים אנחנו לעתים קרובות מוצאים עצמנו חיים על "טייס אוטומטי", מתוחים, טרודים, ולא מצליחים באמת ליהנות מן החיים.
כשאנו חיים על "טייס אוטומטי" אנחנו עלולים לפספס רגעים יקרים בחיינו ואף לפגוע בבריאותנו הנפשית-גופנית, בקשרים בין אישיים ובתפקודינו היומיומי.
המודעות הקשובה לעצמנו ולמתרחש סביבנו ובתוכנו, משפר את בריאותינו הנפשית והפיזית, מיעל את התפקוד היומיומי, מרחיב את תווך הבחירה שלנו ומאפשר לנו להיות יותר רגועים ומאושרים.
מהי מודעות קשובה?
קשיבות, או מיינדפולנס, היא סוג של תשומת לב אשר ניתן לפתח על ידי אימון ותירגול. מדובר במודעות לא שיפוטית, שבאופן עקבי מופנית למה שקורה כאן ועכשיו. באנגלית, mindfulness, ובעברית לעתים "קשיבות", או "קשב".
אימון של מודעות קשובה מושפע מסוגים שונים של מדיטציה בודהיסטית. בעשרים שנים האחרונות אימון זה עבר התאמה להקשרים שאינם דווקא רוחניים, דתיים או בודהיסטים, וזכה לתיקוף מדעי במספר עצום של מחקרים מדעיים (למעלה מאלפיים, נכון לשנת 2013). מחקרים מראים שפיתוח שיטתי של מודעות קשובה עוזר להפחתה של מתח, חרדה, תסמינים פסיכוסומטיים, רמת כאב, ובמקרים מסויימים אפילו דיכאון. אימון של 45 דקות ביום במשך כמה שבועות מוביל לשיפור בחוסן הנפשי וביכולת הכלה של מצבים קשים.
משום כך, אפשר למצוא היום קורסים למודעות קשובה בבתי חולים, בתי ספר, קליניקות לטיפול פסיכולוגי ואפילו בחברות ותאגידים דוגמת גוגל, פייסבוק, ועוד.
הקורס
אתם מוזמנים לקורס מן שמונה שבועות בו נתרגל טכניקות של התבוננות וקשיבות המשקיטות את הגוף, מרגיעות את הראש, ומיעלות את התפקוד היומיומי ואת היכולת להפיק נחת ושמחה מן חיים.