


יש דרך אחת לדבר, ויש אחרת. אך מלבד כל שאנו רוצים, וכל שממנו אנחנו מפחדים, אנחנו ערים בחיים אחרים. כמו מים צלולים הנאספים בהרים.
(רומי)
הלימוד והתרגול כפי שמסר אותם הבודהה לפני 2,500 שנה, פותחים לנו צוהר אל החופש. הדרך הבודהיסטית היא דרך של התבוננות מתמדת, של חיים ערים וסקרניים, של ידיעה ישירה את עצמנו ואת המציאות, דרך של קבלה אמיתית ועמוקה של הדברים כפי שהם. מתוך התבוננות צלולה זו נחשפים החיים ברעננותם וביופיים, ואנחנו נפתחים אל האפשרות לשחרור מלא של הלב והתודעה.

MINDFULNESS
מהו מיינדפולנס? (או בעברית, מודעות קשובה)
מיינדפולנס הוא איכות של תשומת לב אשר ניתן לפתח על ידי אימון ותירגול. מדובר במודעות לא שיפוטית,
שבאופן עקבי מופנית אל עבר מה שקורה ברגע הנוכחי. באנגלית, mindfulness, ובעברית "מודעות קשובה" "קשיבות", או "קשב".
אימון של מודעות קשובה מושפע מסוגים שונים של מדיטציה בודהיסטית. בעשרים שנים האחרונות אימון זה עבר התאמה להקשרים שאינם דווקא רוחניים, דתיים או בודהיסטים, וזכה לתיקוף מדעי במספר עצום של מחקרים מדעיים (למעלה מאלפיים, נכון לשנת 2013). מחקרים מראים שפיתוח שיטתי של מודעות קשובה עוזר להפחתה של מתח, חרדה, תסמינים פסיכוסומטיים, כאב, ובמקרים מסוימים אפילו דיכאון. אימון של 45 דקות ביום במשך כמה שבועות מוביל לשיפור בחוסן הנפשי וביכולת הכלה של מצבים קשים.
משום כך, אפשר למצוא היום קורסים למודעות קשובה בבתי חולים, בתי ספר, קליניקות לטיפול פסיכולוגי
ואפילו בחברות ותאגידים דוגמת גוגל, פייסבוק, ועוד
למה מיינדפולנס?
רבים מאיתנו חיים באינטנסיביות גדולה, אחוזים בצורך להספיק, להצליח, להתקדם, לשרוד.
.
בתוך עומסי החיים אנחנו לעתים קרובות מוצאים עצמנו חיים על "טייס אוטומטי", מתוחים, טרודים, ולא מצליחים באמת ליהנות מן החיים.
כשאנו חיים על "טייס אוטומטי" אנחנו עלולים לפספס רגעים יקרים בחיינו ואף לפגוע בבריאותנו הנפשית-גופנית, בקשרים בין אישיים ובתפקודינו היומיומי. המודעות הקשובה לעצמנו ולמתרחש סביבנו ובתוכנו, משפר את בריאותינו הנפשית והפיזית, מיעל את התפקוד היומיומי, מרחיב את תווך הבחירה שלנו ומאפשר לנו להיות יותר רגועים ומאושרים.